Alles over jouw kind op de basisschool

Artikel
'Knetters, feest met letters': het knetterste kinderboekenfestival UPDATE DOOR ZWIJSEN 10-07-2013

Knetters, feest met letters

Knetters is een kinderboekenfestival, maar dan anders. Niet deftig en plechtig, maar leuk en knetterend.

29 september 2013 is alweer de volgende editie in popcentrum 013!

In 2011 was de eerste editie, vlak voor de start van de kinderboekenweek. Het festival is tegen de stroom in georganiseerd: overal wordt bezuinigd, bibliotheken sluiten, kinderen lezen steeds minder, Tilburg is ook in 2011 weer de stad met het hoogste percentage kinderen dat leeft onder de armoedegrens. Toch is juist dat de motivatie voor SPIL (Stichting plezier in lezen) om Knetters op te zetten. Vanuit de volle overtuiging dat kinderen op een speelse wijze in aanraking moeten komen met boeken. Boeken prikkelen de fantasie, stimuleren taal, laten kinderen wegdromen en in andere werelden belanden.

Belangrijk daarbij is dat Tilburg en omstreken veel auteurs van kinderboeken kent en ook het nodige aantal illustratoren. Zij verleenden graag hun medewerking aan een nieuw kinderboekenfestival in Tilburg.

Kaarten voor dit Knetterse feest zijn verkrijgbaar bij Polare in Tilburg (voorheen Selexyz Gianotten), Kinderboekwinkel De Zevensprong (Nieuwlandstraat 37, Tilburg), Popcentrum 013 en de Openbare Bibliotheek Tilburg op het Koningsplein.

Meer over Knetters, feest met letters

Programma Knetters 2013

Ook in 2013 hebben is er weer een Knetters programma met onder andere Jacques Vriens, Karin Bruers, Paul van Loon, Christel de Laat van Toren C en vele anderen!

12.00 uur Inloop
13.00 uur Warming up door Christel de Laat (bekend van Toren C)
13.15 uur Verrassend nieuws van auteurs en illustratoren uit de regio
13.35 uur Demo Boef en de gelogeerde aap
13.40 uur Interview en voorstelling Jacques Vriens
14.30 uur Uitreiken Knetterse griffel en penseel
14.50 uur Freestyle streetdance
15.00 uur Aanvang workshops

De presentatie is ook dit jaar in handen van cabaretier Karin Bruers

Een greep uit de workshops:

Leer illustreren van een echte illustrator, laat je fotograferen op de cover van een tijdschrift, volg een clinic basketballen, freestyle streetdance of verlies je in voorlezen. Haal een handtekening bij Paul van Loon, Jeroen de Leyer, Frank van Pamelen, Milja Praagman of een van de vele andere kinderboekenschrijvers en illustratoren. Of grijp gewoon je kans en praat met een echte schrijver of illustrator! De meesten bijten niet!

Kaarten

Kaarten kosten € 8,95 en zijn verkrijgbaar bij Polare in Tilburg (voorheen Selexyz Gianotten), Kinderboekwinkel De Zevensprong (Nieuwlandstraat 37, Tilburg), Popcentrum 013 en de Openbare Bibliotheek Tilburg op het Koningsplein.

Foto: Don van Hout

Top 5