Alles over jouw kind op de basisschool

Artikel
Middelbare school kiezen: hoe en wat? UPDATE DOOR ZWIJSEN 31-03-2011

Elk jaar weer gaan duizenden ouders en hun kinderen langs op open dagen en avonden van middelbare scholen. Want na groep 8 zal er een vervolg moeten komen. Je kind zal geïnteresseerd zijn in welke klasgenoten en vrienden naar een bepaalde school gaan, maar waar let jij op als je een middelbare school kiest voor je kind?

1 Onderwijstype

Natuurlijk is het eerste waar je naar kijkt, of het onderwijstype past bij je kind. VMBO? HAVO? De entreetoets en natuurlijk de tienminutengesprekken hebben hier als het goed is al richting aan gegeven. En daar komt het resultaat van de Citotoets bij.

2 Afstand

Vind je het belangrijk dat de school in de buurt is? Als die niet in de buurt is, wat zijn dan de mogelijkheden om er te komen? Is het te fietsen voor je kind? Of rijdt er een bus?

3 Sfeer

Gaan er andere kinderen naartoe die je kind kent? Is de school kleinschalig? Hoe is de sfeer?

4 kwaliteit

Sinds februari 2011 is er een website waar de prestaties van alle middelbare scholen op terug te vinden zijn: hier lees je er alles over.

5 Kantine!

Heb je er weleens aan gedacht om te letten op wat er geserveerd wordt in de kantine van een middelbare school? Wat gaat je kind de komende vier tot zes jaar elke dag eten?


Websites van scholen:
Op kennisnet.nl kun je zoeken naar (de websites) van middelbare scholen. Ook vind je hier een uitgebreide checklist die handig kan zijn om mee te nemen!

Lees de blog van Judith over haar ervaringen met haar dochter op een open dag?


Top 5