Alles over jouw kind op de basisschool

Artikel
Ontwikkeling stimuleren (1/5): taal UPDATE DOOR ZWIJSEN 29-04-2013

Kinderen komen met allerlei talenten ter wereld. De uitdaging voor ouders is om te zorgen voor een rijke voedingsbodem voor de ontwikkeling van die talenten. Maar hoe doe je dat, zonder 'schooltje te spelen'?

In vijf korte filmpjes laten we je zien hoe je op een speelse, natuurlijke manier je kind kunt stimuleren op verschillende ontwikkelingsgebieden. De filmpjes zijn gebaseerd op het boek 'Keien van kinderen', van ontwikkelingspsycholoog Hans Cohen de Lara.

In dit filmpje pakken Steven (5) en zijn moeder Geertje de boodschappen uit.

Ze praten over de spullen die ze uitpakken. Geertje spreekt hem aan op zijn niveau en daagt hem uit om zelf ook iets te vertellen. Zo stimuleert Geertje spelenderwijs de taalontwikkeling.

Keien van kinderen in de webshop

Keien van Kinderen

ISBN 9789048705122

Op werkdagen voor 14.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel direct in de webshop.

Keien van Kinderen staat vol met ideeën en tips voor ouders om hun kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Op allerlei gebieden: taalontwikkeling, creativiteit, sociaal emotionele ontwikkeling, motoriek en denken.

 

Meer over 'Keien van kinderen':

Kinderen komen met allerlei talenten ter wereld. Ze kunnen een taal leren, zelfs meerdere tegelijk als het moet. Ze kunnen op jonge leeftijd al mooie tekeningen maken en daar spannende verhalen over vertellen. En ook verrassen kinderen hun ouders met originele opmerkingen, zoals 'de auto stottert' (in een haperende auto).

Het zijn allemaal tekenen dat kinderhersenen al op volle toeren draaien. Anders dan je misschien zou denken, zijn die hersenen nog lang niet klaar op het moment dat een kind ter wereld komt. De hersencapaciteit neemt daarna nog flink toe.

En ouders kunnen die hersenen bij hun groei een handje helpen. Hoe vaders en moeders dat kunnen doen staat in dit boek beschreven.

Keien van Kinderen staat vol met ideeën en tips voor ouders om hun kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Op allerlei gebieden: taalontwikkeling, creativiteit, sociaal emotionele ontwikkeling, motoriek en denken.

Het boek geeft suggesties hoe ouders kinderen kunnen stimuleren in alledaagse situaties: in en om het huis, op reis, op vakantie of wanneer ze ook maar met hun kinderen samen zijn.

Over de auteur:

Hans Cohen de Lara is psycholoog en gespecialiseerd in de ontwikkeling van kinderen. Hij schreef dit boek in opdracht van Sardes, een adviesorganisatie die actief is op het gebied van onderwijs en welzijn.

Meer over de taalontwikkeling tot en met 5 jaar:

21-06-2016
Je kind en taal: 2,5-5 jaar
02-05-2016
Woordenschat stimuleren van 0-4 jaar: tips voor thuis
29-04-2013
Ontwikkeling stimuleren (1/5): taal
29-03-2013
Je kind en taal: 1- 2,5 jaar
06-02-2012
Kleurplaat boerderij

Top 5