Alles over jouw kind op de basisschool

Artikel
Groep 3: dit leer ik lezen in ... juli en augustus! UPDATE DOOR ZWIJSEN 01-07-2010

In de laatste weken voor de zomervakantie gaat je kind veel oefenen met het lezen van meerlettergrepige woorden. Het in lettergrepen hakken van hele woorden, wat hij een paar kernen ervoor heeft geleerd, helpt hem hierbij.

Verder is begrijpend lezen steeds belangrijker naar het eind van groep 3 toe. Je kind bedenkt bijvoorbeeld een titel bij een verhaaltje, of schrijft een paar regels tekst bij een reeks plaatjes die samen een verhaal vertellen.

Zomerlezen

Voorkom het zomerverval

In de zomervakantie is het goed om het lezen niet helemaal achterwege te laten. Bij sommige kinderen is er zelfs sprake van een terugval in de leesvaardigheid tijdens de lange zomervakantie, doordat ze niet lezen! Tips om lekker te blijven lezen in de zomervakantie vind je hier.

Vakantiekoffer werkblad

Een leuk spelletje voor in de vakantie is het koffer-abc. Laat je kind woordjes zoeken bij de letters van het alfabet. Dat kunnen woorden zijn van spullen die in de koffer mee op reis gaan, of die bij vakantie in het algemeen horen. Download hier het werkblad 'vakantiekoffer'.

 

 

Top 5