Alles over jouw kind op de basisschool

AVI deskundige

AVI-deskundige Marion van der Meulen beantwoordde op ons verzoek vragen van ouders op het forum. Haar adviezen worden nu gepubliceerd op de site.

DMT oefenen?

"De leerkacht van onze zoon in groep 4 geeft aan dat hij nog moeilijk leest. Volgens school zit hij nog in AVI Start, terwijl hij thuis al AVI E3 leest! We zijn nu thuis de DMT aan het oefenen."

Hoe wordt AVI getoetst?

"Mijn zoon zit in groep 4 en vertelde mij dat hij laatst AVI 3 gehaald heeft. Kunt u mij uitleggen hoe dat getoetst word? Waar wordt opgelet? "

Tips voor leesmoeders (en -vaders!)

"Ik ben op school leesmoeder voor de groepen 4 en 5. Heeft u misschien tips waar ik op kan letten om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden?"

Hoe belangrijk is het AVI niveau van een boek?

"Eerlijk gezegd heb ik nog nooit gekeken naar welk AVI niveau een leesboekje heeft. Ik heb altijd mijn zoons zelf laten zoeken en kijken. Is het beter om toch wat meer op het AVI niveau te letten?"

Dyslexietest of niet?

"De school van mijn zoon in groep 4 wil een dyslexietest laten doen, maar wij zijn er eigenlijk van overtuigd dat er niets aan de hand is en dat hij gewoon nog wat onzeker is. Wat te doen?" Moeten we hem toch laten testen op dyslexie?

Hakken en plakken in groep 4?

"Mijn kind in groep 3 kwam bij de toets van eind groep 3 uit op AVI M5. Maar ik hoor hem nog weleens hakken en plakken. Is dat wel goed?"

Top 5