Alles over jouw kind op de basisschool

Brede ontwikkeling

Ontwikkelingspsycholoog Hans Cohen de Lara beantwoordde op ons verzoek vragen van ouders op het forum. Zijn adviezen worden nu gepubliceerd op de site.

Vroeg leren lezen schadelijk?

"Blijft er basiskennis achter als mijn kind al voor zijn derde wil leren lezen?"

Weer onzindelijk: wat te doen?

"Mijn dochter van 4 en een half plast sinds een jaar weer in haar broek. Ze was overdag al zindelijk toen ze 2 ½ was. Wat moet ik doen?"

Veters strikken in groep 2: fijne motoriek

"Onze zoon zit in groep 2 en kan nog steeds zijn veters niet strikken. De juf heeft tegen ons gezegd dat hij aan het einde van groep 2 toch echt wel moest kunnen strikken, maar het lukt maar niet."

Medisch spraakprobleem: logopedie of tandarts?

"Mijn dochter van 3 jaar heeft een overbeet en haar tandvlees zit vast aan de binnenkant van haar bovenlip. Ze spreekt onduidelijk voor buitenstaanders. Moet ik nu naar een logopedist of naar de tandarts voor haar mond?"

Meertaligheid: goed voor taalontwikkeling?

"Mijn dochter van 3 wordt meertalig opgevoed: ik spreek Portugees, haar vader Engels, en op de opvang wordt er Nederlands gesproken. Maar is dit wel goed voor haar Nederlandse taalontwikkeling?"

Ruziënde kinderen: wat nu?

"Mijn kinderen zijn 2 en 4. Het zijn twee pittige meiden met veel temperament: ze weten wat ze willen. Maar ze willen vaak allebei hetzelfde, en dan is het ruzie geblazen. Wat kan ik het beste doen?"

Top 5