Alles over jouw kind op de basisschool

Remedial Teacher (RT)

Enige tijd geleden beantwoordde Remedial Teacher Will Nieklin vragen van ouders op het forum. Haar adviezen worden nu gepubliceerd op de site.

Begrijpend lezen en studievaardigheden: thuis oefenen

"Mijn zoon in groep 8 heeft moeite met begrijpend lezen. Ik maak me een beetje zorgen, want begrijpend lezen en studievaardigheden liggen toch dicht bij elkaar. Hoe kan ik hem helpen?"

Thuis helpen bij dyslexie

"Mijn dochter is 9 jaar en is flink dyslectisch. Zij kan niet klokkijken, heeft moeite met links en rechts en heeft natuurlijk grote leesproblemen. Ik voel me erg tekortschieten als moeder. Hoe kan ik haar thuis begeleiden?"

Autisme Spectrum Stoornis en groep 8

"Mijn zoon heeft een Autisme Spectrum Stoornis. Hoe kan ik er voor zorgen dat hij de extra activiteiten in groep 8 op een positieve manier weet te overleven?"

Onzekerheid in groep 2

"Mijn zoont Tim in groep 2 is heel erg onzeker. Thuis maakt hij duidelijke tekeningen, op school krast hij maar wat op een velletje. Hoe kan dat?"

Hoogbegaafdheid en aansluiting bij klasgenoten

"Ik heb een vraagje over mijn dochter. Ze is 8 jaar en zit nu in groep 6. Maar het lukt haar niet om weer vriendinnen te maken. Hoe kan ik haar hierbij helpen? "

Je kind zinvol bezighouden, maar geen speelmoeder?

"Ik wil iets leuks en creatiefs doen met mijn kids, waar ze ook nog eens heel blij van worden. Maar ik ben zelf niet zo creatief. Heb jij tips?"

Terug naar groep 2: wat vindt mijn kind daarvan?

"Dennis is een grote dromer en is snel afgeleid in de klas, en gaat daarom na de herfstvakantie terug naar groep 2."

Jackie vertelt over de dyslexie van haar zoon Joppe:

25-03-2011
Dyslexie komt vaker voor bij jongens
07-03-2011
'Als ik maar niet naar het vmbo hoef'
17-02-2011
Middelbare scholen staan te springen om verse brugpiepers

Top 5