Alles over jouw kind op de basisschool

Dyslexie

Uitgeverij Zwijsen is in 1983 begonnen met het uitgeven van speciale boeken voor kinderen die lezen moeilijk vinden, onder de naam Zoeklicht. In 2013 vierden we daarom het 30-jarig jubileum met een speciaal Zoeklichtjaar.

In de serie Zoeklicht verschenen verschillende soorten boeken, zoals leesdoeboeken, en informatieve boeken. Kijk bijvoorbeeld eens bij de serie leesboeken Zoeklicht Dyslexie.

Alles over dyslexie:

Ervaar zelf hoe het is om dyslexie te hebben

Dit (flash)spelletje laat zien met welke problemen veel dyslectische kinderen dagelijks te maken hebben, waardoor het begrijpen van een tekst erg lastig wordt. Probeer het maar eens en beantwoord de vragen!

Boek 'Mijn kind en dyslexie'

Mijn kind & dyslexie is speciaal bestemd voor ouders die te horen hebben gekregen dat hun kind dyslectisch is. In samenwerking met het Regionaal Instituut voor Dyslexie (RID).

Thuis helpen bij dyslexie

"Mijn dochter is 9 jaar en is flink dyslectisch. Zij kan niet klokkijken, heeft moeite met links en rechts en heeft natuurlijk grote leesproblemen. Ik voel me erg tekortschieten als moeder. Hoe kan ik haar thuis begeleiden?"

Acht veel gestelde vragen over dyslexie

De meest gestelde vragen en antwoorden uit ons laatste vragenuur over dyslexie.

Celia vertelt: dyslexie, ADHD en de samenwerking met school

Lars heeft dyslexie en ADD. Hoe gaat de school hiermee om?

Dyslexie: wat is dat?

Soms blijkt het leren lezen en/of spellen bij een kind moeilijker te verlopen dan bij leeftijdgenoten. Een mogelijke oorzaak is dyslexie.

Ouders van dyslectische kinderen: ervaringen

"De diagnose opende deuren naar speciale aanpassingen"

Lettertype voor dyslectici: 'Zwijsen Dyslexie Font'

Het eerste lettertype speciaal voor dyslectici werd speciaal voor Zwijsen ontwikkeld in 2003, door Natascha French, en heet Zwijsen Dyslexie Font. Het lettertype wordt gebruikt in al onze uitgaven voor dyslectische kinderen en in de leerlingsoftware van de methode Estafette Nieuw.

Kinderboeken voor kinderen met leesproblemen en dyslexie: Zoeklicht!

Zwijsen maakt al 30 jaar boeken speciaal voor kinderen met leesproblemen! Voor elk kind een boek.

Zoeklicht Dyslexie jubileumuitgave: Kind te koop van Paul van Loon. Nu met meeleescd!

Speciaal voor het dertigjarige jubileum van de serie Zoeklicht in 2013 verschijnt de jubileumuitgave van het boek Kind te koop. Paul van Loon schreef dit superspannende verhaal meer dan twintig jaar geleden voor Zoeklicht. Nu met meeleescd.

Jackie schrijft over de dyslexie van haar zoon Joppe:

25-03-2011
Dyslexie komt vaker voor bij jongens
07-03-2011
'Als ik maar niet naar het vmbo hoef'

Top 5