Alles over jouw kind op de basisschool

Motoriek

Een goede pengreep: belangrijk?

"Is een goede pengreep echt zo belangrijk???? Zo ja, hoe kan ik die veranderen bij mijn dochter? Van die blokjes op de potloden helpen echt niet."

Loods je kinderen veilig door het verkeer – vijf tips

Hoera, je kind kan fietsen zonder zijwieltjes! Maar hoe zorg je ervoor dat je kind veilig is in het verkeer? Vijf tips voor ouders van fietsende kinderen.

Kleuters: zelf leren aankleden

Sokken blijven steken halverwege een voet, T-shirts zitten achterstevoren of zelfs binnenstebuiten. Maar o, wat zijn ze trots als ze het helemaal zelf hebben gedaan.

Cijfers leren schrijven

Download deze werkbladen voor thuis als je kind het leuk vindt om te laten zien wat hij geleerd heeft, of wanneer hij oefening nodig heeft.

Fijne motoriek: oefeningen

Wat kun je je kind laten doen om zijn fijne motoriek te ontwikkelen?

Grove motoriek: oefeningen

Wat kun je je kind laten doen om zijn grove motoriek te ontwikkelen?

Schrijfletters oefenen groep 4: werkbladen

Download deze werkbladen voor thuis als je kind het leuk vindt om te laten zien wat hij geleerd heeft, of wanneer hij oefening nodig heeft.

Leren fietsen: 5 tips voor ouders

Fietsen met zijwielen is vrij eenvoudig. De volgende stap is het fietsen zónder zijwieltjes. Hoe kan jij je kind hierbij helpen?

Tuinieren met kleuters

De meeste kleuters vinden het heerlijk om met hun handen in de aarde te wroeten. En daarna groeit er van alles `zomaar’ in hun eigen hoekje in de tuin of in een pot op het balkon.

Ontwikkeling stimuleren (5/5): motoriek

In vijf korte filmpjes laten we je zien hoe je op een speelse, natuurlijke manier je kind kunt stimuleren op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Top 5